kalajdziev

Македонија

„Маричиќ ги тера судиите да го кршат законот“, за Калајџиев, линч е министерот да ја коментира одлуката за Мијалков

Кристијан Ландов
„Бојан Маричиќ повика на одговорност или, практично, повика на линч – тоа е недозволиво“, ова е ставот на професорот Гордан Калајџиев, кој за притисок врз
Македонија

Гордан Калајџиев и Цаца Николовска ќе вршат надзор врз прислушувањето

А1он
Комисијата за избори и именувања одлучи да се објави оглас за избор на тројца членови за граѓанскиот совет за надзор над Опеативно-техничката агенција (ОТА) која
Македонија

Калајџиев: Советот за реформи во правосудството е декор на министерството за правда и владата

А1он
Советот за реформи во правосудството е повеќе декор на Министерството за правда и Владата, отколку вистински Совет за реформи, смета професорот по Казнено процесно право