ivermektin

Македонија

Ивермектинот не е лек за Ковид – 19, Комисијата за заразни болести објави нови препораки за лекување

Маја Илиевска-Пачемска
Од денес на сајтот на Министерството за здравство, првпат од почетокот на пандемијата, се објавени препораки за лекување пациенти заразени со Ковид 19. Претседателот на
Свет

Како лажната наука создаде „чудотворен лек“ против Kовид-19

А1он
Ивермектин се нарекува чудотворен лек против Ковид-19, за него се залагаат противниците на вакцинација и го препорачуваат здравствените власти во некои земји. Би-Би-Си пишува дека
Свет

Лекот против вошки ивермектин не е за третман на Ковид-19, порачува европскиот регулатор

А1он
Лекот ивермектин не треба да се користи за лекување на Ковид-19 надвор од клиничките испитувања, порача Европската агенција за лекови (ЕМА). Како што пишува весникот
Македонија

Матичните доктори кои не можеа да дискутираат за лекот Ивермектин, ќе гледаат снимка

Лекарската комора без одговор зошто не им беше овозможен еднаков пристап на сите матични лекари во дискусијата за лекот Ивермектин со докторот Дејан Докиќ. На
Македонија

Младите лекари и специјализанти: Ивермектинот е приказна за занимација на јавноста, а вакцинацијата е решение

Кристијан Ландов
Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари упати жестоки критики по фамата која настана во јавноста за употребата на лекот Ивермектин, кој прво беше промовиран од