ipard 2

Економија

Колева: Рекордна искористеност на ИПАРД Програмата, нови 97 милиони евра преку ИПАРД 3

А1он
Со одговорниот и домаќински пристап на институциите предводени од СДСМ, успевавме Македонија да ја направивме земја лидер по искористеност на средствата од ИПАРД Програмата рече
Економија

МЗШВ: До 21 септември се продолжува рокот за аплицирање по мерката 3 од ИПАРД 2 програмата – Ја зголемуваме и поддршката на 5,7 милиони евра

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува заинтересираните апликанти по мерката 3 од ИПАРД 2 програмата, дека по укажување на Телото за управување со
Економија

Николовски: Објавен нов јавен повик од ИПАРД II, 5 милиони евра инвестициски фонд ставаме на располагање за проекти преку мерката 3

А1он
Почетокот на преговорите на Северна Македонија со Европската Унија носи убави вести за нашиот агро сектор. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно
Економија

Пристигнале 198 апликации за мерката 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“ од ИПАРД 2 програмата

А1он
Заврши рокот за аплицирање за финансиска поддршка од ИПАРД 2 програмата за мерката 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“. До денеска, до
Економија

Објавен последниот јавен повик од програмата ИПАРД 2

А1он
Објавен е последниот јавен повик од програмата ИПАРД 2 мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на бизниси, информираа денеска на заедничката прес-конференција министерот за
Економија

Подготвителен период за аплицирање за финансиска поддршка преку мерката седум од ИПАРД 2

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделствоото и руралниот развој, ги информира сите земјоделци, занаетчии, мали фарми и фирми дека од денеска почнува да тече подготвителниот
Економија

ВИДЕО: Се одложуваат сите рокови и отворени повици преку националните програми и ИПАРД 2 програмата

А1он
Сите сите рокови и отворени повици како за националните програми, така и за ИПАРД 2 Програмата во областа на земјоделството се одложуваат за времетраење на
Економија

(ВИДЕО) Николовски: За прв пат после 12 години државава не враќа пари назад во Европска унија поради неискористени средства за ИПАРД

А1он
Генералниот секретар на СДСМ и поранешен министер за земејоделство, Љупчо Николовски на денешната трибина “Агенда земјоделство 20-24” којашто се одржува во Струмица, истакна дека државава
Економија

Димковски: Преку мерките од ИПАРД 2 и од националните програми ќе го поттикнеме производство на преработки од праз

А1он
Министерт за земјоделствo, шумасртво и водостопанство, Трајан Димковски денеска во село Градошорци, општина Василево, присуствуваше на традиционалната манифестација „Ден на празот“, којшто се одржува по
Економија

ВИДЕО: Потпишани првите договори од ИПАРД 2 за инвестиции во пеработувачки капацитети

А1он
До средината на октомври годинава треба да бидат реализирани првите три инвестиции во преработувачката индустрија со средства од ИПРАД 2 програмата. Договорите беа потпишани денеска