ifimes

Македонија

Анализа: Во тек е разузнавачка операција „Коњски скок“, со цел да се дестабилизира државата и да се врати Груевски

А1он
Македонија е мета на тајна разузнавачка операција наречена „Коњски скок“ која има цел да го врати Никола Груевски и да ја дестабилизира државата, предупредуваат аналитичарите
Македонија

ИФИМЕС: Граѓаните на Македонија ја вратија „украдената“ држава и демократијата

А1он
Локалните избори во Македонија беа тест за новата Влада, но и за граѓаните, кои повторно одлучуваа меѓу демократијата и авторитаризмот, односно за иднината на Македонија,
Македонија

ИФИМЕС за Македонија: Самоизолација, сиромаштија, невработеност…

А1он
Меѓународниот институт IFIMES смета дека сеуште постои мала веројатност дека Македонија ќе почне преговори со ЕУ и покрај позитивниот став на Европската Комисија. ЕУ е