hemoragicna treska

Македонија

Петличковски: Нема потреба од паника, конго кримската треска е присутна кај нас, не е секој крлеж заразен

А1он
Тестови имаме, има и терапија, колку што може една држава да се подготвена за ваква ендемска боленст, ние сме подготвени вели претседателот на Комисијата за
Македонија

Обезбеден лекот за конго-кримска хеморагична треска, болничарката е во стабилна состојба

А1он
Обезбеден е лек за конго-кримска хеморагична треска, а болничарката на Инфективната клиника е во стабилна состојба. Информацијата ја потврди директорката на клиниката, Милена Стевановиќ. –
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ обвини дека институциите одмораат додека се шири хеморагична треска: Ширите паника им одговори Министерството

А1он
Почина лице од конго кримска хемогарична треска и вообичаена реакција од надлежните се е под контрола. Се зарази вработена на Инфективната клиника. И повторно се