hemikalii

Македонија

О2 иницијатива: Зошто граѓаните, а не фирмата, ја пријавиле токсичната хемикалија во „Охис“?

А1он
Граѓанската иницијатива за чист воздух „О2“ на социјалните мрежи излезе со реакција по повод денешниот инцидент во „Охис“, кога се излеаја 6 тони вода во
Видео Македонија

ВИДЕО: Вода со елементи на токсичниот метил акрилат се излеала од „Охис“

Мери Јордановска
При миење на цистерна во која требало да се изнесе метил акрилат мономер надвор од државата како опасен отпад, пукнала цевка и на тој начин