hant

Македонија

Хант: Ова е историски момент за Македонија

А1он
Британскиот министер за надворешни работи Џереми Хант го поздрави усвојувањето на уставните измени од страна на македонскиот Парламент и го оцени како историски резултат. -Денес
Македонија

Хант: Спроведување на Преспанскиот договор за стабилност и просперитет на Македонија и регионот

На вчерашниот референдум во Македонија гласачите ја искажаа својата желба за разрешување на долгогодишниот спор со нивниот сосед Грција за името на земјата и преземање