grcija koronavirus

Регион

„Атинска“ варијанта на мутација на Ковид-19 ги загрижува епидемиолозите во Грција

А1он
Варијанта на веќе постоечка мутација, што се појавила во центарот на Атина, претежно кај мигранти, предизвикува загриженост кај грчките епидемиолози, пишуваат медиумите во Грција. Грчките
Регион

По 188 дена Грција излезе од карантин и го означи почетокот на туристичката сезона

А1он
Официјалниот почеток на туристичката сезона во Грција го означи и крајот на над шестмесечниот карантин во земјата, а по 188 дена „локдаун“, Грците од денеска
Регион

Во две атински болници започнаа клинички испитувања за израелскиот лек за третман на Ковид-19

А1он
Околу 90 пациенти заразени со Ковид-19, пет дена ќе го примаат новиот израелски лек за терапија на коронавирусот во рамките на клиничките испитувања што од
Регион

Во Грција по шест месеци се отвораат угостителските објекти

А1он
По шест месеци пауза, поради карантинот и рестрикциите, од денеска се отвораат угостителските објекти во Грција, под посебни правила и протоколи, а полицискиот час ќе