gradeznistvo

Економија

Биогасната електрана Сарамзалино ќе биде пуштена во април, градежните активности во тек

А1он
Привршуваат градежните работи на биогасната електрана Сарамзалино во oпштина Лозово каде ќе биде опремата за обработка на биомасата, а започната е и монтажа на опремата
Економија

Зголемени трошоците во градежништвото за нови станбени објекти

А1он
Трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување во второто тримесечје од 2021 година се повисоки за 6,5 отсто во споредба со првото тримесечје,
Економија

Градежен институт и Макстил во заедничка соработка за реализација на европскиот проект за циркуларна економија – CINDERELA

А1он
Градежен институт Македонија кој е дел од конзорциумот на тринаесет извонредни истражувачки институции и организации од седум европски земји вклучени во CINDERELA, за реализација на
Економија

Цените на становите ќе растат, градежништвото бара посебни мерки за поддршка од државата

А1он
Градежните компании бараат за нив државата да искреира посебен пакет мерки со кој ќе се ублажат негативните ефекти од КОВИД-панедмијата во секторот. Бараат и недела
Економија

Помалку продажби и закупи на имот, а повеќе хипотеки

А1он
Податоците од Регистарот на цени и закупнини покажуваат дека во периодот октомври-декември лани се регистрирани 7.411 трансакции, од кои 5505 продажби на недвижности и 1906