gasovod

Економија

„Јужниот тек“ ќе ја заобиколи Хрватска

А1он
Потпретседателот на Гаспром Александар Медведев потврди дека гасоводот „Јужен тек“ нема да проаѓа низ Хрватска. Медведев и официјално ја разреши дилемата при потпишувањето на договорот