fiskalni

Македонија

Познат скопски ресторан издава фискални сметки на руски јазик

А1он
Фискална сметка на руски јазик и потпишан келнер „Бетмен“ им била дадена на муштерии во познат ресторан во Дебар Маало во Скопје. На фискалната сметка
Економија

Одложено воведувањето фискални со ГПРС за таксистите

А1он
Такси превозниците добија пролонгирање на рокот за инсталирање фискални апарати со ГПРС уред. Рокот, согласно Одлуката на Владата, за 9.000 авто-такси превозници се продолжува до