desnica

Свет

И Шпанија следејќи ги европските трендови „скршна надесно“

А1он
Екстремна десничарска партија по речиси четири децении ќе има свои претставници во шпанскиот Парламент. Партијата Вокс на вчерашните предвремени парламентарни избори освои 24 места, колку