danok na imot

Македонија

Во Арачиново пак не се плаќа данок на имот, ниту пак општината знае колку недвижен имот има, утврдила ревизијата

Орце Костов
Со извршената ревизија на финансиските извештаи и ревизија на усогласеност кај Општина Арачиново, сметка на основен буџет (630) за 2021 година, Државниот завод за ревизија
Економија

Општините просечно наплатуваат по 81 % од пресметаниот данок на имот, половина од парите од данок на имот се прибираат од Скопје

А1он
Сите општини заедно, просечно годишно наплатуваат по 1,3 милијарди денари, односно 21 милион евра за данок на имот од граѓаните и од фирмите. Просечната годишна
Македонија

Град Скопје почнува присилна наплата на данокот на имот за 2019 година

А1он
Град Скопје ги известува граѓаните дека во согласност со одредбите од Законот за даноците на имот за присилна наплата (Сл.весник број 61/2004….23/2016), ja почнa постапката