Град Скопје почнува присилна наплата на данокот на имот за 2019 година

Од:

Град Скопје ги известува граѓаните дека во согласност со одредбите од Законот за даноците на имот за присилна наплата (Сл.весник број 61/2004….23/2016), ja почнa постапката за присилна наплата на неплатените обврски по основ на годишниот данок на имот и комуналната такса за фирмарина за 2019 годинa, со доставување опомени, по кои следуваше изготвување решенија за присилна наплата и нивно доставување до сите правни и физички лица коишто вршат дејност на територијата на град Скопје.

Доколку обврзниците не постапат по ваквите решенија, Град Скопје ќе започне со доставување решенија за блокада на нивните сметки по банки. Ви укажуваме дека сите даночни и таксени обврзници кои по горенаведените основи имаат заостанати и неплатени долгови, потребно е да ги подмират своите обврски.

Ве информираме дека секое физичко или правно лице има достапен увид во неговата финансиската картица, увид во изготвените решенија по кои е задолжен и истите може да ги печати следејќи го следниот линк, велат од Град Скопје.

Би можело да ве интересира

Драган Илиевски и Зоран Попов нови директори на „Водовод“ и Зоолошката градина

Ана Ололовска

Поднесена кривична пријава против цементарница „Титан Усје“

Ана Ололовска

Град Скопје: Нема да бидеме под уцена од криминалци

Ана Ололовска

Ангелова: Бараме Арсовска да го разреши Глигоров, постои опасност тој да го повтори насилството

Славески чека мислење од Арсовска за да закаже седница за загадувањето во Скопје

Орце Костов

(ВИДЕО) Јајоска: Славески да ја прифати иницијативата на СДСМ за борба против загадениот воздух

Ана Ололовска