bregu

Регион

Брегу: Да почнеме со процесот на создавање на дигитален идентитет по примерот на ЕУ

А1он
Никогаш нема да можеже да ги достигнеме ЕУ стандардите, освен ако не почнеме со спроведување на актуелните европски регулативи и политики во регионот на Западен
Македонија

Брегу: Владите на Западен Балкан ќе треба да преземат одговорност за спроведување заедничкиот регионален пазар

А1он
Генералната секретарка на Советот за регионална соработка, Мајлинда Брегу денеска, на состанокот на министрите за надворешни работи во рамки на Берлинскиот процес, нагласи дека владите
Регион

Брегу: Економиите на Западен Балкан треба да направат пресврт во својот развоен пат

А1он
Западен Балкан треба да направи пресврт во својот развоен пат и да премине од акумулацијата на физички капитал во акумулација на знаење, рече генералната секретарка
Регион

Брегу: Граѓаните од Западен Балкан веруваат дека цивилното општество е главен корективен фактор на властите

А1он
Степенот на доверба на граѓаните во властите и политиката на Западен Балкан е алармантно низок, бидејќи 60 отсто не им веруваат ниту на владите, ниту
Регион

Брегу: По роамингот следува договор за признавање на дипломите на Балканот

А1он
По договорот за роамингот следуваат натамошни предизвици, односно договор за признавање на дипломите за одредени професии на Западен Балкан, изјави денеска во Белград, генералната секретарка
Регион

Брегу: Западен Балкан треба да биде геополитички приоритет на ЕУ

Виктор Јованов
Западен Балкан треба да биде геополитички приоритет на Европската унија. Од друга страна и регионот треба да се надмине себе си во настојувањето да стане
Регион

Вучиќ: Србија ја поддржува соработката и интеграцијата на Западен Балкан

А1он
Србија ќе продолжи со политиката на регионалната соработка на Западен Балкан, бидејќи целиот регион треба да напредува на патот кон европските интеграции, изјави денеска српскиот
Македонија

Џафери – Брегу: Регионалната соработка клучна за евроинтеграцијата на земјите од регионот

А1он
Регионалната соработка е клучна компонента за евроинтеграцијата на земјите од ЈИЕ. Потребни се видливи резултати на овој план, што е битен предуслов за стабилноста и
Македонија

Груби и Брегу разговараа за регионалната соработка и состојбата во Македонија

А1он
Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија Артан Груби денеска имаше средба со новиот Генерален секретар на Регионалниот совет за соработка