albanija

Регион

Топи и Спахиу ја одбија понудата за предизборна коалиција

А1он
Двете нови политички партии, кои првпат ќе излезат на избори, офрлија секаква можност за предизборна коалиција со најголемата опозициска партијата во земјата. Еден од основачите
Регион

Нишани: Албанија сака да ја дознае вистината за илегалната трговија со човечки органи

А1он
Претседателот на Албанија, Бујар Нишани изјави дека албанскиот народ, повеќе од сите други, сака успешно да заврши истрагата за илегалната трговија на човечки органи.извештајот на Дик
Регион

Папата потврди, тие што ќе извршат крвна одмазда во Албанија веќе не се католици

А1он
Папата Бенедикт 16 даде поддршка на Декретот на католичката црква на Албанија за бришење на католичките верници од верата, ако убијат или извршат крвна одмазда.