aerozagaduvanje

Македонија

Изречени глоби и забрани при засилените контроли за спречување на аерозагадувањето

А1он
Изречени се повеќе глоби и забрани за утврдени инциденти и активности кои значително влијаеле на загадувањето на воздухот и животната средина во повеќе општини минатата
Македонија

Дебата за мерките што ги презема државата за справување со загадувањето

А1он
Ск „Овој дом верува дека државата (не) презема соодветни мерки за справувањето со загадувањето“ е темата на која вечерва се дебатира во Младинскиот културен центар,
Македонија

Tужба против Владата за аерозагадувањето

А1он
Македонското здружение на млади правници (МЗМП) поднело тужба пред Граѓанскиот суд против Владата на РСМ, Министерството за животна средина и Град Скопје континуираното аерозагадување, за
Свет

Нова студија го поврзува аутизмот кај децата со загадувањето на воздухот

А1он
Неодамнешна студија откри нови докази кои ја поврзуваат изложеноста на загаден воздух со зголемен ризик од развој на аутизам кај децата, објави интернет-страницата на Светскиот