Значително намалени станбените објекти-неофицијално прифатени барањата на граѓаните за Лисиче

Од:

Новата, втора верзија на деталниот урбанистички план за дел од населбата Лисиче кој е веќе изработен и објавен на јавна анкета ќе реши прашања со легализација на индивидуални објекти на стотици фамилии од овој дел од градот.

Општината Аеродром изминатиот период информираше за направените усогласувања на планот, согласно барањата на граѓаните, а новата верзија, според наши информации во себе ги содржи, прифатени најголемиот дел од забелешките на граѓаните.

На веб страната на општина Аеродром веќе е објавен јавен повик за спроведување анкета за новата верзија од планот, а извори од општината информираат дека деновиве ќе се одржи настан на кој во јавноста ќе бидат споделени детали за новата верзија на Деталниот урбанистички план кој во изминатиот период предизвика реакции во јавноста.

Според наши информации освен решавањето на проблемот со легазицијата на дел од бесправно изградените објекти, новата верзија за деталниот вклучува и намалена бројка на станбени објекти и намалена катност да објектите кои остануваат.

Би можело да ве интересира

Муцунски: Хумана урбанизација, рамномерен развој и проекти во секое населено место

(Видео) Муцунски: Две години поддршка за младите, образовниот процес и спортските клубови

Муцунски: Со проектот на идната влада на ВМРО-ДПМНЕ за реалокација на средствата од централниот буџет кон локалната власта ветувам 100 процентна реализација на програмата до 2025 година

Муцунски: Комплетна реконструкција на „Патрик“ – местото каде растеа голем број генерации од Аеродром, сега добива нов и модерен изглед

68-годишна жена од Аеродром е нападната од соседот

(Видео) Муцунски: Две години одговорно работење и грижа за Аеродром, се соочуваме со сите предизвици и создаваме подобри услови за живот