Завршна конференција на проектот „Истражувачко новинарство – чувар на демократијата и човековите права“

Од:

Завршна конференција за проектот „Истражувачко новинарство – чувар на демократијата и човековите права“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Центарот за управување со промени и Институтот за човекови права.

Проектот е финансиран од Европската унија и кофинансиран од британска Амбасада.

Конференцијата ќе ја отворат извршниот директор на Центарот за управување со промени, Неда Малеска Сачмароска, претседателот на Институтот за човекови права, Маргарита Цаца Николовска, претставникот на Делегацијата на ЕУ, Јаромир Левичек и заменик-шефот на мисијата на британската Амбасада, Пол Едвардс.

Би можело да ве интересира

ССНМ со осуда за физичкиот напад врз Златев

Ана Ололовска

Златев нападнат во кафуле: Додека ме напаѓаше, ми се дереше „Излези надвор, многу си ни згрешил“

Ана Ололовска

ССНМ со осуда на онлајн нападите врз новинарката Мирослава Бурнс

Ана Ололовска

ЗНМ и СЕММ го осудуваат прекршувањето на изборниот молк од онлајн-медиуми

Ана Ололовска

Остануваат уште девет дена за аплицирање на Конкурсот за „Награда од ЕУ за истражувачко новинарство“

Ана Ололовска

Медиумите може да поднесуваат барања за субвенционирање на социјалното осигурување за вработените

Ана Ололовска