Врховен суд: Некомплетно е барањето на СЈО за заштита на законитоста за предметот „Талир“

Од:

Поради незамрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ, Врховниот суд не може да постапува по барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за предметот „Талир“.

По испратената ургенција од Врховен за комплетирање на предметот, од СЈО одговараат дека во најбрзо време ќе се обратат до Кривичниот суд од каде ќе ги побараат одлуките на советот со кои е одбиено барањето.

Специјалната јавна обвинителка за предметот „Талир“ побара привремена мерка – забрана за отуѓување на недвижен имот со ставање на хипотека на тој имот поради основано сомневање дека потекнува од кривично дело.

Виктор Јованов

Би можело да ве интересира

Дел од измените на Кривичниот законик од утре стапуваат на сила: Што ќе значат за осудените ексфункционери

Александар Тодески

Врховен ја одложи седницата за „Монструм“ за 14 јуни

Врховниот суд утврди начелен став за директна примена на Уставот и Европската конвенција за заштита на човековите права

Ана Ололовска

Судот во Стразбур ќе ја објави одлуката за поништената аболиција на Иванов

Катерина Ѓуровски

Врховен ги одби барањата за вонредно преиспитување на правосилна пресуда за предметот „Шпион“

Ана Ололовска

Претседателката на Врховен нема намера поради снаата да се повлече од Управниот одбор на Академијата за судии и обвинители

Кристијан Ландов