Водостојот на реките под просекот

Од:

Под просекот за декември е водостојот на сите реки во Македонија, освен на Вардар кај Велес и на Црн Дрим кај Ложани.

Според денешните мерења направени од УХРМ, нивото на Црна Река кај Новаци и на Сатеска кај Ботун е двојно понисоко од декемврискиот просек.

Нивоата на природните езера се во рамки на просекот за декември.

Би можело да ве интересира

Ахмети се сретна со албанскиот амбасадор Река

А1он

Река: немаме време да изгубиме уште 10, 20 години

Река: Концептот „За република“ значи правна држава еднаква за сите

Река: Само владеењето на правото ќе го искорени управувањето на олигарсите

Река: Републиката не ја признава дозираната демократија за „статистички нации”

Река: За да живееме концепт на една Република за сите, треба да постои реална еднаквост