(ВИДЕО) Лажна вест: Во полициската станица во Шутка нема табла со македонски јазик

Од:

Интернет порталот “Сигнал” објави лажна вест дека на таблата на Полициската станица во Шуто Оризари нема натпис на македонски јазик.

Лажна вест: Во полициската станица во Шутка нема табла со македонски јазик

Полициската станица во Шуто Оризари нема натпис на македонски јазик. Оваа информација на еден интернет портал А1он ја провери и утврди дека станува збор за лажна вест.

Posted by A1on.mk on Четврток, 20 февруари 2020

Порталот објави фотографија од таблата на која се читаат натписи на ромски, албански и англиски јазик. Написот на македонски јазик е намерно сокриен на фотографијата за да се создаде впечаток дека го нема.

А1он ја провери оваа информација и утврди дека станува збор за лажна вест.

Пред полициската станица во Шуто Оризари има табла со натписи на четири јазици: македонски, ромски, албански и англиски јазик.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Казни ако ширите лаги дури и да не сте знаеле – како да се заштитите?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Споделувате ли се и сешто на интернет, помагате во ширење лаги – како да се заштитите

(ВИДЕО) Видео од позната игрa место од Украина, ТВ објавија, експерти коментираа – лаги на кои наседнаа сите

(ВИДЕО) Казни ако споделувате лаги на социјални мрежи – затвор, пари, што вели македонскиот закон

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Киднапер на деца во Скопје, мртви средношколци во парк – наседнавте ли на лажни вести?

Анита Петровска Рајковиќ

Политичките партии и медиумите главни готвачи на дезинформации и лажни вести во регионот