Река: Само владеењето на правото ќе го искорени управувањето на олигарсите

Од:

Кандидатот за претседател Блерим Река денеска ја продолжи неговата кампања во Велес, при што имаше средби со жителите на селата Горно и Долно Јаболчиште.

На средбите станало збор за корупцијата, непотизмот и организираниот криминал, како главна причина за губење на довербата на граѓаните и главна причина за масовно иселување од државата.

– Само владеењето на правото во една вистинска Република ќе го искорени управувањето на олигарсите и ќе го врати владеењето засновано на отчетност.

Судбината на овој народ не може да остане заложник на поединецот, или било коj да е тој, истaкна Река.

Би можело да ве интересира

Ахмети се сретна со албанскиот амбасадор Река

Жарко Настоски

Река: немаме време да изгубиме уште 10, 20 години

Река: Концептот „За република“ значи правна држава еднаква за сите

Река: Републиката не ја признава дозираната демократија за „статистички нации”

Река: За да живееме концепт на една Република за сите, треба да постои реална еднаквост

Река: Имавме заробена држава, ние сме за слобода на гласачот

Татјана Ташкова