Ранци и училишни помагала донација на ZEGIN и фондација „Д-р. Верица Механџиска” за преку 150 деца

Од:

Пред почетокот на новата учебна година, ZEGIN и фондација „Д-р. Верица Механџиска” за дечињата на кои им е најпотребно донираа преку 150 училишни ранци, полни со тетратки, моливи, боици (дрвени, фломастери, водени и темперни), четки, линијари, пенкала, гуми, блокови, колаж или, сѐ она што му е потребно на едно дете во училиште.

Почетокот на новата учебна година треба да претставува радост за секое дете, бидејќи, како што се вели, образованието е клуч за отклучување на светот- пасош на слободата.

Би можело да ве интересира

Здравата уста е здраво тело

Зегин донираше апарат за мерење на билирубин кај новороденчиња на болницата во Охрид

Во духот на традицијата-ЗЕГИН со поддршка на големиот христијански празник Водици

Како за крај на годината, компанијата ЗЕГИН ги израдува најмалите

Компанијата Зегин со поддршка за летно другарување на големото семејство СОС Детско село

Горан Наумовски

Заврши Меѓународниот турнир во пинг-понг Зегин Опен 2023