Ги злоупотребувале дозволите за движење во полициски час, МВР истражува и најавува затворски казни

Од:

Министерството за внатрешни работи има информации за злоупотреби на дозволите за движење во ноќна смена од компании кои добиле такви дозволи, извести заменик – министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска. Сите информации ќе бидат проверени, а за евентуалните сторители заменик – министерката најавува најстроги казни.

„ Почнавме истрага која треба да ги потврди или да ги отфрли добиените информации. Доколку има и еден случај на злоупотреба, ќе постапиме крајно рестриктивно и ќе ги примениме сите мерки кои ни стојат на располагање. Нема да се двоумиме тие лица да ги лишиме од слобода, да побараме притвор и затворски казни за евентуалните сторители“, рече заменик – министерката Петровска.

Доколку се утврди злоупотреба МВР ќе побара ограничување или одземање правото за движење во време на полициски час на фирма која ја сторила злоупотребата, а лицата кои го сториле тоа ќе бидат гонети за кривично дело.
„Свесни сме дека мерките за ограничување на движењето не се воопшто едноставни мерки. Свесни сме дека ги ограничуваме нашите животни навики но недозволиво е поединци да мислат дека може да го изиграат законот“, вели заменик – министерката Петровска.

Би можело да ве интересира

Набавката на хеликоптери од компанијата „Леонардо“ ќе чини 249,9 милиони евра, информира Петровска

Предраг Петровиќ

Петровска: Судот пресуди, Ковачки неправедно ме клеветел, пари од нечесник не сакам

Петровска: Има разногласие во ВМРО – ДПМНЕ за набавката на хеликоптерите

Петровска верува во исправната одлука на тимот за купување на осумте хеликоптери од „Леонардо“

Горан Наумовски

Сомнителна руска фирма се обидела да влезе на тендер за набавка на специфична опрема во Министерството за одбрана

Горан Наумовски

Тренчевска: Моите колешки министерки, вистинска поддршка за сите жени