Пристигна споменикот на Филип

Од:

Доцна синоќа, започна поставувањето на споменикот „Воин“, на плоштадот Карпошово востание, веднаш пред црквата Св. Димитрија. Споменикот е дел од програмата на општина Центар за одбележување на значајни личности и настани со подигнување нови споменици.

Изработката траеше 2 години во леарница Гуастини, Италија.

Споменикот ќе има и фонтаната во облик на солза, а околу неа треба да бидат поставени скулптури на војници од фалангата и филозофи.

Споменикот „Воин“ со придружните елементи е авторско дело на Валентина Стефановска, која беше автор и на „Воинот на коњ“, поставен на плоштадот Македонија.

Според проектот, „Воинот“ пред Св. Димитрија, треба да биде за неколку метри повисок од спменикот поставен на плоштадот Македонија.

 

Би можело да ве интересира

СДСМ: Мицкоски е опкружен со криминалци и води криминална партија, да поднесе оставка

СДСМ: Феникс го потврди ултра криминалот на ДПМНЕ во Скопје 2014

Предраг Петровиќ

Костовски: Мицкоски да поднесе оставка за докажаниот криминал во Скопје 2014 на ДПМНЕ

СДСМ: Со години ДПМНЕ переле пари преку Скопје 2014 врз грбот на народот

Куќен притвор за Владимир Тодоровиќ

Катерина Ѓуровски

На Владимир Здравев му е одреден притвор

Катерина Ѓуровски