Лога: 2/3 за Програмата на ВМРО, но не и за уставните измени

Од:

Давањето поддршка од ВРЕДИ за програмските цели на ВМРО-ДПМНЕ (Програма 1198) преку менување на системски закони со 2/3 мнозинство, создавајќи министерства/ресори за да ги развластуваат Албанците, покажува нивна примерна вазалност вели министерот за правда Кренар Лога.

– Создавањето на Министерството за енергетика, рударство и минерални суровини го прави Министерот за економија неважен и само декор, односно министер без ресор. Истото се очекува да се случи и со Министерството за труд и социјална политика, одземајќи ги надлежностите за предучилишното образование, односно градинките, и префрлувајќи ги тие надлежности во Министерството за образование, што ќе направи уште едно министерство водено од Албанци безвредно, вели генералниот секретар на Алијанса за Албанците предводена од Зијадин Села која е во Европскиот фронт.

Би можело да ве интересира

Коалиција ВЛЕН: Нема да дозволиме ДУИ да ги користи Албанците како штит за нивното криминално владеење

Катерина Ѓуровски

Коалицијата „Вреди“ ќе оди заеднички на локалните избори, потоа би можела да стане една партија

„Влен“ ќе има седум заменици-министри, Ељфете Исмаили во одбрана, а Фљакрон Беџети во земјоделство

Катерина Ѓуровски

Со ВЛЕН, Албанците исклучени и од НАТО обвинува ДУИ

Мемов за употребата на албанското знаме кај Меџити: Координација може да има, меѓутоа да не се сфати како провокација

Првиот вицепремиер Меџити ќе држи координации со министрите од ВРЕДИ