Либерална партија: Собирањето потписи со лични податоци не е против мигранти, туку за цели на ВМРО-ДПМНЕ

Од:

„Либералната партија го осудува прибирањето на лични податоци како што се матичните броеви, адресите на живеење, како и други лични податоци на граѓаните кои се потпишуваат на иницијативата против мигрантите „Будење – НЕ за мигрантите во Аеродром“.

dobivaj vesti na viber

Бидејќи со државните планови не се предвидени иницијативи и мерки што ќе овозможат прием на мигранти, очигледно е дека прибирањето на овие лични податоци на граѓаните се врши со друга намера т.е. со цел да ги користи изборниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ за да врши притисоци врз граѓаните за да гласаат за таа партија на октомвриските избори.

Ги повикуваме надлежните органи да ја спречат оваа активност а против организаторите кои ја вршат оваа злоупотреба на личните податоци да преземат соодветни законски мерки“ се вели во соопштението на Либералната партија.

Би можело да ве интересира

Либералната партија бара затворање на сите казина и спортски обложувалници во населени места

Наум Локоски

Либерална партија: Граѓаните да ја искористат можноста и на 30 септември да ја поддржат Македонија кон НАТО и ЕУ

Наум Локоски

Либерална партија: Подземјето секогаш ќе биде вознемирено кога правосудството процесуира и санкционира криминал

Наум Локоски

Либерална партија: Основен проблем на Законот за употреба на јазиците е прекршувањето на процедурата за негово донесување

Наум Локоски

Либерална партија: Акциите на МВР и надлежните органи да станат редовна пракса, не само во Скопје, туку и во целата држава

Наум Локоски

Либерална партија: Предлагаме 23 Октомври да нема статус на државен празник

Наум Локоски