Либерална партија: Акциите на МВР и надлежните органи да станат редовна пракса, не само во Скопје, туку и во целата држава

Од:

„Либералната партија ја поздравува масовната акција на МВР и надлежните органи во локалите во Скопје, спроведена овој викенд.

dobivaj vesti na viber

Апелираме истите да продолжат со зголемен интензитет и да станат редовна пракса во иднина, и не само во Скопје туку и во целата држава. Бараме ваквите акции да се спроведуваат без попустливост кон функцијата или социјалниот статус на прекршителот, со крајна цел едукација и имплементирање на европските цивилизациски навики во животот на македонските граѓани.

Потсетуваме дека овие постапки треба да се спроведуваат само од надлежни институции согласно позитивните прописи“ се вели во соопштението на Либералната партија.

Би можело да ве интересира

Либералната партија бара затворање на сите казина и спортски обложувалници во населени места

Наум Локоски

Либерална партија: Граѓаните да ја искористат можноста и на 30 септември да ја поддржат Македонија кон НАТО и ЕУ

Наум Локоски

Либерална партија: Подземјето секогаш ќе биде вознемирено кога правосудството процесуира и санкционира криминал

Наум Локоски

Либерална партија: Основен проблем на Законот за употреба на јазиците е прекршувањето на процедурата за негово донесување

Наум Локоски

Либерална партија: Предлагаме 23 Октомври да нема статус на државен празник

Наум Локоски

Либерална партија: Собирањето потписи со лични податоци не е против мигранти, туку за цели на ВМРО-ДПМНЕ

Наум Локоски