Ленче Ристоска именувана за јавен обвинител за врски со Европравда

Од:

Министерот за правда Кренар Лога на предлог на Јавното обвинителство на РСМ ја именуваше Ленче Ристоска за јавен обвинител за врски со Европравда информираше Министерството за правда.

– Лога и посака успешна работа на Ристоска со желба да се продолжи континуитетот на досегашната соработка со Европравда. Огласот од страна на Јавното обвинителство беше отворен од декември 2022 година согласно член 112 од Законот за меѓународна соработка во кривичната материја. Соработката со Европравда е од исклучително значење за Република Северна Македонија од аспект на борбата со прекуграничен криминал и борбата против тероризмот, се вели во соопштението од Министерството.

Би можело да ве интересира

Лога: Со распуштањето на Судски совет и Советот на јавни обвинители се загрозува судската независност

Лога се пожалил во Брисел, Вашингтон и кај амасадорите дека нова власт ќе прави „упад“ во независни институции

Лога: 2/3 за Програмата на ВМРО, но не и за уставните измени

Катерина Ѓуровски

(ВИДЕО) Лога: Кога може Обама, може и Сиљановска Давкова по вторпат да даде заклетва

Орце Костов

Кренар Лога: Заклетвата на Сиљановска е ништовна

Катерина Ѓуровски

Лога во Анкара ќе бара информации што треба дополнително да се направи за екстрадиција на Палевски

Катерина Ѓуровски