Кичеец останува во затвор до крајот на казната за Рекет одлучи Кривичниот суд

Од:

Зоран Милевски Кичеец нема предвреме да излезе од затвор, Кривичниот суд му го одби барањето за условен отпуст, кој го бараше по одлежани две третини од казната.

-Постапувајќи по предлог на Директорот на КПД Струга – Отворено одделение, за условен отпуст на З.М. правосилно осуден во предметот на овој суд со КОК бр. 131/19 во јавноста познат како „Рекет“, Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција, по одржана седница на совет на 12.11.2021, донесе решение со кое предлогот се одбива.Решението во текот на денешниот ден е експедирано до странките во постапката кои имаат право на жалба во рок од 8 дена, преку овој суд до Апелациониот суд Скопје, се вели во соопштението од Кривичниот суд.

Кичеец беше осуден на три години затворска казна откако призна вина во случајот Рекет.

Би можело да ве интересира

Обвинителот кој се спогоди со Кичеец нема да биде избран кај Русковска, Трајчева останува во тимот

Кристијан Ландов

Камчев се откажа од барањето Милески-Кичеец да му ги врати милионите од торбата “Луј Витон”

Кристијан Ландов

Кичеец си оди на викенди и користи годишен одмор, иако претходно му беа скратени привилегиите поради сообраќајката

Ландов

Крвичниот совет на Основниот суд Гостивар го укинал притворот на Зоран Милески – Кичеец

Катерина Павлова-Николовска

Заев: Во случајот на Милески немало намера за протекции, ниту да се дава повеќе од вообичаеното

Катерина Павлова-Николовска

Стоилковски: Со нарачано сведочење се гние во затвор, за рекетирање се ужива во кафеани