Избор на јавни обвинители

Од:

Советот на јавните обвинители на Република Македонија денеска ќе одржи седница на која треба да бида избрани нови јавни обвинители.

Членовите на Советот ќе избираат јавни обвинители по Огласот објавен во Службен весник на РМ од 22 јуни 2017 година.

Би можело да ве интересира

АСЈО: При селекцијата на кандидати за седмата генерација испочитувани се законските одредби

Ана Ололовска

Избрани членови на Советот на јавните обвинители

А1он

Обвинителите прифаќаат намалување на платите, но не сакаат минимална плата

А1он

Јавни обвинители ќе се обучуваат за препознавање криминал од омраза

Ана Ололовска

Меморандум за соработка на МИОА, МП и Академија на судии и јавни обвинители

Јовески го свика Стручниот колегиум на јавните обвинители за правното мислење на Врховен