Број на пратеници: ВМРО-ДПМНЕ 59, ДУИ 19, СДСМ 18, ВЛЕН 13, Левица 6 и ЗНАМ 5

Од:

По преброени над 83% од гласовите и понатаму ВМРО-ДПМНЕ има убедливо водство пред останатите партии, а Државната изборна комисија излезе со пресметки колку пратеници би имала секоја од партиите или коалициите.

Засега ВМРО-ДПМНЕ има 59 пратеници, ДУИ 19, СДСМ 18, ВЛЕН 13, Левица 6 и ЗНАМ 5.

Би можело да ве интересира

Мицевски ги повика турските партии да бидат дел од владата на ВМРО-ДПМНЕ

Левица: Јавните претпријатија во Град Скопје пред колапс

Левица: Негрижата на институциите може да ја доведе во прашање безбедноста на користење на Велешкото Езеро

Левица: Омразата, бализмот и вандализмот не водат кон соживот за кој повикуваат етнички профилираните партии

Горан Наумовски

Левица: Тарифата на нотарите енормно зголемена – партиите на власт со нов удар по џебот на граѓаните

Горан Наумовски

Левица: Колку ги чинеше граѓаните театарот за фабриката со електро автомобили?

Горан Наумовски