Апсис: Арсовска ја покрива својата неспособност, проектот за Универзална сала е стручен

Од:

Советничката во Советот на Град Скопје, Анжелика Апсис, вели дека Данела Арсовска изнесела голем број невистини за проектот за Универзална сала.

„Арсовска го стопираше проектот за иградба на Универзална сала за кој владата обезбеди 2 милиони евра.

После двомесечен молк за причините заради кои го стопирала проектот, денес излезе со целосна невистина во јавноста.

Не е точно дека проектот за изградба на Универзална сала е небезбеден. Проектот е професионално сработен и одобрен низ повеќе постапки од стручни лица и целосно е безбеден.

Самиот проект уште на почетокот е пратен на мислење на Градежен факултет од каде е одобрен и тоа одобрвуање Град Скопје го има.

Понатаму, Пратен и одобрен е и од Институтот за сеизмолошки истражувања со што се потврдува неговата безбедност и стабилност за градба.

Надзорот на изградбата ги има исто така одобрено сите градежни зафати. Не постои ниедна постапка или процедура за изградба на Универзална сала која не е запазена во целост.

Записници за технички решенија во тек на градба не се и не може „градежен безбедносен проблем“ да бидат оправдување за неспособноста на Арсовска.

Престанете со сите овие невистини. Скопјани веќе го изгубија трпението. Треба да го сработите тоа за кое сте избрани“, рече Апсис.

Би можело да ве интересира

Јаневски до Арсовска: Земате над 2.500 евра плата не работите ништо и донесовте банкрот

Ана Ололовска

Јанчева: Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ да кажат каде потрошија над 100 милиони евра

Ана Ололовска

Град Скопје: Поради коалицијата ДПМНЕ – СДСМ во Советот, скопјани нема да добијат 50 нови, модерни и еколошки автобуси

Ана Ололовска

Атанасовски: Во случај на поголеми штети на мостот „Беласица„ немаме фирма која е во можност да ја утврди фактичката состојба

Ана Ололовска

Арсовска му се закани на Кичевски со тужба: Да се извини или ќе треба да докажува на суд дека Градот е пред банкрот

Кичевски: Со ВМРО-ДПМНЕ Скопје е пред банкротот и целосен колапс, потребна е седница на Советот