Народната банка објави видео за плаќање со мобилен телефон

Од:

Народната банка објави ново видео од серијалот едукативни анимирани видеа „Со Народната банка во светот на финансиите“, којшто се изработува со поддршка од Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ).

Видеото, тематски е посветено на плаќањето со мобилен телефон.

Би можело да ве интересира

Анкета на Народната банка: Довербата во домашниот финансиски систем е висока

Ана Ололовска

НБ: Одлуката за укинување на дозволата на Еуростандард банка е заради неисполнување минимални законски услови за работа

Ана Ололовска

НБРМ: Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност во третиот квартал

Ана Ололовска

Ангеловска-Бежоска на гувернерски состанок на БИС: Да се работи на натамошно јакнење на сајбер-безбедноста на финансискиот сектор

Ана Ололовска

Средба Бесими – Ангеловска-Бежоска: Финансиската и севкупната макроекономска стабилност се и остануваат заеднички приоритет

Ана Ололовска

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем се и остануваат стабилни

Ана Ололовска