Девизните резерви на крајот на февруари 4,28 милијарди евра

Од:

Девизните резерви на крајот на март одинава изнесувале 4.287,1 милион евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (60,2%), по што следуваат валутите и депозитите (29,2%) и монетарното злато (10,6%).

Би можело да ве интересира

Ангеловска-Бежоска: Енергетскиот шок предизвика значајни притисоци кај инфлацијата и девизните резерви

Ангеловска-Бежоска: И покрај шоковите, стабилноста на домашната валута зачувана, а девизните резерви повисоки за 40%

Ангеловска-Бежоска: Се уште не гледаме позначителни надолни прилагодувања кај цените на храната

Ангеловска-Бежоска: Финансиската вклученост е значително зголемена изминатите години, работиме на натамошно унапредување

Просечната каматна стапка на новоодобрените кредити за домаќинствата во март 5,4 проценти

Средби со Светска банка: Светска банка со поддршка на реформските активности на Народната банка за пристапување кон СЕПА