ЕСМ за март ќе набави гас од Макпетрол по цена од 60,10 евра

Од:

АД ЕСМ донесе одлука за избор на набавувач за месец март за потребите на топланите Исток Запад Енергетика Скопје Север. Природниот гас ќе се набави по цена од 60,10 евра, а добавувач ќе биде Макпетрол. Се пријавија три компании, се избра Макпетрол бидејќи понуди најниска цена од 60,10 евр, изјави на денешната прес-конференција генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски.

Би можело да ве интересира

„Макпетрол“ ќе учествува на медитеранското карате-првенство во Тунис

Игор Стефановски-Иџе во партнерство со „Макпетрол“ до врвни резултати на европските авто-трки

Обновена и пуштена во употреба бензинската станица на „Макпетрол“ во Свети Николе

Унгарија потпиша нов енергетски договор со Русија

Молдавија повеќе не добива руски гас

РЕК Осломеј исклучен од мрежа