Дали знаете кое е најекономично и најеколошко решение за греење на вашиот дом?

Од:

Рационалното размислување кога станува збор загревање на домот и работното место се заснова на можноста да изберете систем со кој ќе ги намалите своите трошоци, а притоа ќе можете да си дозволите идеален комфор и удобност.

Тимот на Daikin ќе ви помогне да го изберете најсоодветното решение за загревање на просторот од секој аспект.

Altherma – Топлотна пумпа

Најновите технологии на Daikin развиваат мултифункционални топлотни пумпи кои ќе ги задоволат потребите за греење, ладење и обезбедување на топла санитарна вода во домовите и објектите. Daikin Altherma претставува решение развиено врз основа на енергетски најефикасните технологии и е напојувана како од вообичаени, така и од обновливи извори на енергија.

Овој комплексен систем се заснова на технологија која овозможува загревањето на секој објект да стане енергетски ефикасен процес. Daikin Altherma може да го загрее вашиот дом многу поефикасно користејќи струја и топлината на надворешниот воздух како главни извори. За разлика од традиционалните системи за загревање кои користат дрво, пелети или гориво, топлинската пумпа е поекономично и еколошко решение со кое ќе заштедите повеќе пари и ќе придонесете за зачувување на животната средина.

Топлотната пумпа Daikin Altherma е идеално решение доколку планирате реновирање, не бара голем простор за инсталација и совршено се вклопува со вашите постоечки цевки и радијатори. Овие пумпи можат да се инсталираат и со комбинација на подно греење и фенкојлери како решение за греење, ладење и санитарна топла вода преку целата година.

Дополнително, овој систем може да се комбинира и со соларни системи со што ќе ги намалите вашите сметки за струја и ќе заштедите повеќе пари во вашиот семеен буџет.

Inverter – клима уред оптимизиран за греење

Новите технолошки решенија на Daikin инвертер клима уреди овозможуваат ефикасно загревање дури и во услови на многу ниски температури. Овие системи стануваат сè поефикасни за загревање и заштеда на електрична енергија, претставувајќи во истовреме оптимална инвестиција, оптимална потрошувачка и оптимално потребно одржување.

Моделите Perfera и Comfora оптимизирани за греење, користат најнови технологии за да постигнат поголема енергетска ефикасност при што гарантирано работат и на многу ниски амбиентални температури до -25°C.

Заменете ги вашите печки на дрва, камини и печки на пелети и придонесете за заштита на животната средина со нов еколошки и економичен инвертер клима уред.

Multi-split

Покрај класичните сплит-системи кај кои што секоја внатрешна единица мора да биде поврзана со една надворешна, Multi-Split системите на Daikin овозможуваат една надворешна единица да се поврзе дури со 5 внатрешни единици.

Оваа технологија претставува перфектно решение со кое може да се поврзат различни модели на внатрешни единици со различни капацитети.

Multi-Split е идеално решение за вашата дневна, спална, детска соба, како и за вашите канцеларии или мали комерцијални простории, така што имате можност да ја контролирате температурата во секоја просторија, да обезбедите максимална удобност, а притоа и енергетска ефикасност.

Побарајте понуда од стручниот тим на Daikin и изберете го најдоброто решение за загревање на вашиот дом или друг објект, кој најмногу одговара на вашите потреби.

 

ПР Текст

Би можело да ве интересира

Ученици мрзнeле во училиште во Загреб додека „мерцедес“ се полнел на училишна струја

Орце Костов

Зелената транзиција заглави: Над 400 градинки и училишта ќе користат дрва и нафта за греење

Орце Костов

Видео: Млаки радијатори, се штеди ли на греење, ќе поскапи ли парното?

Анита Петровска Рајковиќ

Опера и балет пушта тајфуни да ги згрее уметниците, публиката се жали дека се смрзнува на претставите, МНТ денес ќе го вклучи греењето

Маја Илиевска-Пачемска

За прекумерно греење и затворски казни во Швајцарија

А1он

Полската влада предлага субвенции за греење на домаќинствата, болниците и училиштата