Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“

Од:

Книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, ќе биде промовирана вечер во Музејот на Град Скопје.

За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик Влада Урошевиќ, проф. архитект Мартин Гулевски и поранешниот градоначалник на Скопје, Ристо Пенов.

Книгата преставува комплетна збирка на текстови, колумни и интервјуа кои архитектот Живко Поповски ги напишал и објавил во текот на својот живот, надополнета со авторски цртежи и два воведни текста од приредувачките.

Би можело да ве интересира

Почина архитектот Јован Стефановски Жан, автор на Милениумскиот крст и МНТ

Ана Ололовска

Одобрена изградбата на Триаголната кула во Париз

Промоција на монографија за архитектурата на Скопје

Ана Ололовска

Македонија на Венециското биенале на архитектура

Ана Ололовска

Работилница за деца за модернистичката архитектура

Ана Ололовска

Железничката зграда во фокусот на проектот „Кога зградите би зборувале“

Ана Ололовска