Угостителите со последни подготовки пред да ги пречекаат утрешните гости

Од:

Местење на масите, редење на фрижидерите, дезинфекција на столчињата и масите. Вака денеска изгледаат кафулињата, рестораните и кафеаните, каде се прават последните подготовки пред утрешното отворање на угостителските објекти.

debar maalo kafana

Повеќе од два месеци угостителите не работеа. На 12 март беше донесена одлуката угостителските објекти да работат до 18 часот, а само два дена подоцна, беше донесена одлука за нивно целосно затворање.

Сега, тие ќе работат според строго утврдени протоколи.

На една маса во угостителски објект ќе можат да седат до четири лица, а угостителите ќе работат до 20 часот. Нема никакво ограничување дека лицата треба да се членови на исто семејство, a задолжително е да има растојание меѓу масите.

Засега, отворени ќе бидат само терасите, односно надворешниот дел од угостителските објекти, а за работата во затворениот простор ќе се одлучува во втората фаза.

Угостителите велат дека со новите протоколи, малиот број на маси, скратеното работно време до 20 часот и намалениот капацитет на гости нема да успеат да остварат профит, но се надеваат дека со тек на време работите ќе се вратат во нормала.

Би можело да ве интересира

Контроли во угостителски објекти: Се точи алкохол на малолетници, пронајдена марихуана

А1он

За 7,7 отсто зголемен индексот на цените на угостителските услуги во јули 2023 во однос на истиот месец лани

Зголемени цените на угостителските услуги

Угостителските услуги поскапи за 13,4 отсто во однос на лани

Горан Наумовски

Грција ги олабавува мерките воведени за угостителските објекти

А1он

АЗЛП: Проверката на сертификатите за имунизација не е злоупотреба на лични податоци

А1он