Видео: Кој стои зад дојавите за бомби?

Од:

Со месеци некој ја тероризира Македонија но и целиот Балкан.

Дојави за бомби има и во Србија, Хрватска, Босна, Црна Гора – а никој не знае кој стои зад овие очигледно организирани хибридни напади. Иако досега се работеше за лажни дојави, народот стравува да не биде како во прикаската „волк волк“.

Експертите поделени околу обвинувањата кој може да стои зад дојавите, но се наметнува и прашањето, зар НАТО и нашите поразвиени партнери, со целата своја скапа опрема, ресурси и знаење не може да откријат од каде и кои се испраќачите на меиловите со лажни дојави за бомби? Не можат или одбираат да не ни помогнат?

Гледајте во анализата на „Скен“

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Загадениот воздух нè убива – никој не е загрижен, само добро се глуми

(ВИДЕО) Новогодишна депресија во Скопје: Кој ја украде новогодишната магија?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Ќе го умрат ли Боки 13 во затвор? Во какви услови живеат затворениците во Идризово

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: 20 години нè трујат со жива – ја има во почвата, воздухот, подземните води, а допрва ќе испитуваме каде и колку

Анита Петровска Рајковиќ

Проверете си: „Телеком“ ги зголеми сметките, а рокот од 30 дена да реагирате истекува за некој ден

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Трошат наши пари, а за отчет како да им брцаш в џеб – Политичарите сè поарогантни

Анита Петровска Рајковиќ