ВИДЕО: Ќе го умрат ли Боки 13 во затвор? Во какви услови живеат затворениците во Идризово

Од:

Влага, мувла и непријатна миризба во старите делови од установата, 18 затвореници во една просторија, ужасни тоалети од каде се шири лоша миризба, тушевите импровизирани со кофи и направени од самите затвореници.

Нема доволно лекови, а лекар има само работни денови до 16 часот.

Во вакви услови живеат затворениците во Македонија. И официјално сме високо на листата по смртност во македонските затвори. Адвокатите на Боки 13 се прашуваат дали и Јовановски ќе биде жртва на лошите услови? За само неколку месеци од два чира, Боки сега има четири, поради што му се заканува отстранување на желудникот, а нова операција не смее да има.

Гледајте во анализата на „Скен“

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Загадениот воздух нè убива – никој не е загрижен, само добро се глуми

(ВИДЕО) Новогодишна депресија во Скопје: Кој ја украде новогодишната магија?

Анита Петровска Рајковиќ

Видео: Кој стои зад дојавите за бомби?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: 20 години нè трујат со жива – ја има во почвата, воздухот, подземните води, а допрва ќе испитуваме каде и колку

Анита Петровска Рајковиќ

Проверете си: „Телеком“ ги зголеми сметките, а рокот од 30 дена да реагирате истекува за некој ден

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Трошат наши пари, а за отчет како да им брцаш в џеб – Политичарите сè поарогантни

Анита Петровска Рајковиќ