Скен: Кило грозје колку една кеса – Скапо вино, евтино грозје, а трудот на лозарите ЏАБЕ!

Од:

Иако помпезно се најавуваше дека оваа година трудот на лозарите ќе се исплати – на терен не е баш така. Лозјето остана да скапува на нивите бидејќи нема откуп.

dobivaj vesti na viber

Цената се зголеми на 13/15 денари, но џабе. Лозарите се жалат на „игранките“ кои им ги приредуваат дел од винарниците за лозјето да им го земат на крај пошто-зошто.

Повеќе во анализата на „Скен“

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Цени растат – плати исти, кој се богати додека граѓаните тонат во сиромаштија?

Анита Петровска Рајковиќ

ВИДЕО: Путин го крена светот на нозе – НАТО се мобилизира, страв од нуклеарки

Анита Петровска Рајковиќ

Скен: Животот на една кралица – сведок на бурна историја, највлијателна жена во светот

Анита Петровска Рајковиќ

Скен: Пијани лекари, погрешни дијагнози, спори судови – има ли одговорност за лекарски грешки?

Анита Петровска Рајковиќ

„Скен“: Куршлус со фотоволтаични панели – колку ќе ве чини и дали воопшто ќе заштедите?

Анита Петровска Рајковиќ

„Скен“: Колку данок ќе плаќаме и за што – најавени даночна реформа и драстични промени