zagubar

Македонија

Од 700 километри пруга, граѓаните користат 150: Државата ниту изгради ново, ниту модернизираше старо

Орце Костов
Годинава се навршија 150 години од изградбата на таа линија и 149 години откако на населението му беше овозможено непречено патување, размена на стоки и
Истражувања Македонија

(ВИДЕО) 37 милиони евра потрошени за плати во загубарот Железници: Милион евра за седуммина директори

Орце Костов
Новиот директор на Македонски железници АД Транспорт, Зуљхајрат Демири, не е познато колку заработувал додека работел како келнер, како што тврдат опозициските партии, но директорската