ukim

Македонија

Седница на Интеруниверзитетската комисија

А1он
Практичната настава на универзитетите во Македонија беше тема на денешната седница на Интеруниверзитетската конференција на Република Македонија во ректоратот во Скопје. Ректорот на УКИМ „Кирил
Македонија

Меморандум за соработка меѓу УКИМ, МОН и Дракслермаер Македонија

А1он
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Министерството за образование и наука и Дракслермаер Македонија денеска ќе потпишат Меморандум за соработка. Со Меморандумот се овозможува стипендирање на
Македонија

Договор за соработка меѓу Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и Московската духовна академија

А1он
Ректорот на Московската духовна академија архиепископот верејски Евгениј и ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје проф. д-р Велимир Стојковски денеска во Сергиев