trosoci za zivot

Економија

За минимални месечни трошоци во јануари биле потребни 50.799 денари

А1он
На едно четиричлено семејство во јануари му биле потребни 50.799 денари за минимални месечни трошоци, покажуваат пресметките на Сојузот на синдикати на Македонија. Според податоците
Економија

Две минимални плати не можат да ги покријат основните животни трошоци

А1он
Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во август се зголемени за 214 денари во однос на јули. Сојузот на синдикати на Македонија пресмета дека за
Економија

Од мај до јули, трошоците за живот на четиричлено семејство пораснале за 5.400 денари

А1он
На едно четиричлено семејство во јули му биле потребни 34.128 денари за да ги покрие основните месечни потреби, покажуваат податоците на синдикалната кошница што ја
Економија

Во септември пораснале трошоците на живот и цените на мало, споредено со лани

А1он
Трошоците на живот во септември годинава во однос на претходниот месец бележат намалување од 0,2 отсто, а во однос на септември лани зголемување од 1,9