transport

Економија

Од 1. јануари целосна либерализација на транспортот меѓу Македонија и БиХ

А1он
Од 1-ви јануари 2013 година целосно ќе биде либерален превозот на стока меѓу Македонија и Босна и Херцеговина. Министерството за транспорт и врски денеска соопшти дека
Македонија

Јанакиевски: Елаборат на време за да не се изгуби правото на легализација

А1он
Општините што поскоро да постапат по предметите со барања за легализација на дивоградбите, а граѓаните и фирмите да ја комплетираат документацијата со доставување елаборат во
Економија

Јанакиески: Да го сузбиеме целосно дивиот превоз

А1он
Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески најави подобрување на условите во делот на патниот сообраќај и целосно елиминирање на дивите превозници. „Доколку успееме целосно да
Македонија

Одземени шест возила со кои се вршел нелегален транспорт на патници

А1он
Во текот на денешниот ден Државниот инспекторат за транспорт при Министерството за транспорт и врски во соработка со Министерството за внатрешни работи, спроведуваат акциска контрола
Економија

Наскоро директно ќе се лета од Македонија во САД

А1он
Директни редовни и чартер летови Македонија-САД, ова ќе го овозможи денеска потпишаната спогодба за воздушен сообраќај меѓу министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, и