telefonija

Економија

Од 1,66 милиони претплатници во мобилната телефонија, 1,3 милиони користат мобилен интернет

А1он
Во последниот квартал минатата година бројот на активни претплатници во мобилната телефонија изнесува 1 862 138. Регистрирани се 248 348 деловни постпеид претлатници, а од
Економија

Во првиот квартал 1,9 милиони претплатници во мобилната телефонија

А1он
Бројот на претплатници во мобилна телефонија во првиот квартал годинава изнесува 1.948.535, од кои 877.186 при пејд, а 813.367 постпејд резиденцијални, како и 257.982 постпејд
Економија

Во мобилната телефонија 1,969 милиони претплатници

А1он
Бројот на активни претплатници во мобилната телефонија во државава во последниот квартал лани изнесувал 1.969.109. Реализиран е сообраќај од 1.387.086.595 милијарда минути, од кои 1.198.245
Економија

За пониски цени мобилен оператор би смениле 61,2 процента од граѓаните

А1он
Ако им се понудат пониски цени за разговор во мобилната телефонија 61,2 процента од испитаниците опфатени со последната анкета на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК)
Економија

Во мобилната телефонија 1,98 милиони корисници, 366.436 во фиксната

А1он
Во првите три месеци од годинава во мобилната телефонија се регистрирани 1.988.376 активни претплатници, за 1,78 проценти помалку споредено со истиот период лани. Претплатниците просечно
Економија

На мобилен месечно зборуваме над три часа

А1он
Претплатниците во мобилната телефонија во Македонија месечно во просек зборуваат 197,83 минути, а иницираат по 104 повици, покажуваат последните податоци на Агенцијата за електронски комуникации.
Економија

Пониски цени во роаминг помеѓу Македонија, Србија и БиХ

А1он
Од утре ќе се разговара по пониски цени во роаминг во мобилната телефонија помеѓу Македонија, Србија и Босна и Херцеговина, согласно потпишаната Спогодба меѓу државите