svedska

Свет

Шведскиот карикатурист кој го нацрта Мухамед ќе оди на антимуслиманска средба во Њујорк

А1он
Шведскиот карикатурист Ларс Вилкс ќе зборува на конференција што на 11 септември годинава во Њујорк ќе ја организира антмуслиманската организација „Запрете ја изламизацијата на нациите“
Свет

А1 РЕПОРТАЖА: Музејот Васа – дом на единствениот зачуван воен брод од 17. век

А1он
Од 1988 година, островот Дјургарден во Стокхолм е дом на единствениот зачуван брод од 17 век. Музејот Васа во кој е изложен импозантниот брод е