strumicki karneval

Економија

Флекс Кредит еден од генералните спонзори на Струмичкиот карневал

А1он
Минатиот викенд градот Струмица се претвори во магична палета на бои, звуци и енергија во чест на традиционалниот СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ! Овој карневал е најголемата и
Култура

Карневалските празнувања во Струмица продолжија со Детскиот карневал

А1он
Најмладите струмичани денеска ги продолжија карневалските празнувања. Тие со своите маски продефилираа на Детскиот карневал што се одржува по повод празникот Прочка, во рамки на
Култура

Вечер почнуваат карневалските празнувања во Струмица

А1он
Со предавањето на клучот од страна на градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов на карневалистите, вечер почнуваат осумдневните карневалски празнувања во Струмица, а веднаш потоа треба
Македонија

Неприфатливо е во Струмица да има маска со ликот на Хитлер – реакција на Еврејската заедница

А1он
Во пресрет на 80 годишнината на комеморацијата од депортацијата на Евреите од Македонија во центарот за убивање Треблинка, 11 март, Еврејската заедница во Република Македонија
Култура

Почнуваат осумдневните карневалски празнувања во Струмица

А1он
Со свечено предавање на клучот од градот од градоначалникот на карневалистите вечер во Струмица почнуваат осумдневните карневалски празнувања. Веднаш потоа треба да биде отворена изложба
Култура

Оваа година во Струмица ќе има карневал, одлучи градоначалникот Костадинов и Организациониот одбор

А1он
Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов и Организациониот одбор на карневалот одлучија оваа година да продолжи вековната карневалска традиција во градот. „Вековната струмичка традиција – Карневалот